Ambulanceredder Flemming Mose Thomsen har oplevet mange forfærdelige ulykker i sit job, men påkørslen af Allan Christensen kom tættere på end alt andet. Privatfoto

NYHEDER: Allan døde efter ambulance-ulykke – Ekstra Bladet

Danske Nyheder 👉 https://hastosee.com/
Telegram 👉 https://t.me/danske_nyheder_channel

RETTEN I ESBJERG (Ekstra Bladet): Der var ingen løftede arme eller smil, men kun gråd, tårer og triste blikke, da en domsmandsret mandag frifandt Flemming Mose Thomsen for uagtsomt manddrab efter en voldsom påkørsel på en landevej for fire og en halv måned siden.

– Vi er sat i verden for at redde folk i nød, og så skete det her. Jeg har oplevet lidt af hvert i mine mange år i jobbet, men denne oplevelse har fyldt mest af alt og har givet mig massevis af søvnløse nætter, sagde den frifundne ambulance-redder, der er far til fire og har været nødsaget til at få psykologhjælp siden den solbeskinnede eftermiddag i april, der på få sekunder blev kulsort.

– Jeg er enormt ked af det på vegne af de pårørende og føler virkelig med dem. Det kunne være min egen far, det var gået ud over, fortsatte Flemming Mose Thomsen og tilføjede:

– Men jeg er selvfølgelig også lettet over nu at have rettens ord for, at jeg ikke gjorde noget forkert.

Dommer Aage Flebo begrundede blandt andet frifindelsen med, at det blev lagt til grund, at Allan Christensen ifølge bilinspektørens rapport blev påkørt næsten direkte bagfra og i vognbanens længderetning. Det understøttede ambulanceredder Flemming Mose Thomsens forklaring om, at den afdøde burde have nået at se lægeambulancen komme bagfra med sirene og blå blink.

Omdirigeret til bombe i fly
Allan Christensen anede tilsyneladende ingen uråd, da han i sin sorte Kia Stonic SUV-model torsdag 28. april i år klokken 14.59 var på vej på arbejde på Årre Kro mellem Esbjerg og Grindsted.

Den 63-årige mand fra Esbjerg kørte på Tingvejen nær Årre og havde lige passeret en bakketop, da han få hundrede meter efter blev påkørt med høj hastighed af lægeambulancen med den 46-årige, gennemrutinerede ambulanceredder og chauffør igennem 27 år. Ved siden af sig havde Flemming Mose Thomsen en læge, som samtidig er funktionsleder for akutlægebilen i Esbjerg.

Ambulanceredder Flemming Mose Thomsen har oplevet mange forfærdelige ulykker i sit job, men påkørslen af Allan Christensen kom tættere på end alt andet. Privatfoto

 

De to var netop blevet omdirigeret til Billund Lufthavn med meldinger om en ‘indre bombetrussel’ på et Ryan Air-fly Boeing 737 fra Vilnius med kurs mod Billund. Således var der fyret op for både blå blink og sirene, mens lægeambulancen hastede igennem landskabet for at reagere på den potentielt livsfarlige og omfattende opgave i lufthavnen.

Flemming Mose Thomsen forklarede i retten, at han så tre biler trække ind til siden foran sig, da lægeambulancen – en Mercedes SUV firehjulstrækker – havde passeret en bakketop og var på vej ad tingvejen med Siggårdsvej på venstre side nogle få hundrede meter fremme.

Slynget 125 meter
Anklager Malene Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi, argumenterede ellers for, at ambulanceredderen havde overtrådt udrykningsbekendtgørelsen ved ikke at udvise særlig forsigtighed i den tilspidsede situation, hvor Allan Christensen ifølge anklageren blev påkørt, da han var på vej til at dreje til venstre ad siggårdsvej.

Hun mente, at Falck-redderen skulle straffes med en bøde på 7.000 kroner og en betinget frakendelse af førerretten. Domsmandsretten valgte dog at lægge vægt på ambulanceredderen og lægens samstemmende forklaring om, at Allan Christensen pludselig kørte ud foran lægeambulancen.

Udsagn som i det væsentligste blev bakket op at bilinspektørens undersøgelser på ulykkesstedet, hvor Allan Christensen blev erklæret død klokken 15.13 efter forgæves forsøg på livreddende førstehjælp.

– Vi havde frit udsyn og de tre biler foran os trak ind til højre, men den midterste bil ombestemte sig, og jeg kunne ikke undgå sammenstødet, fortalte en følelsesmæssigt meget berørt Flemming Mose Thomsen i retten.

Politiets anklager Malene Hansen har nu to uger til eventuelt at anke sagen til landsretten.

——— SPLIT ELEMENT ———

Bilens fører sad livløs i selen

Lægeambulancens hastighed var cirka 135 kilometer i timen i forbindelse med påkørslen tæt på den lille sydvestjyske by Årre.

Det fremgår af den rapport om ulykken, som en bilinspektør fremlagde i Retten i Esbjerg.

Efter den voldsomme kollision blev Allan Christensen og hans mørke Kia Stonic slynget 125 meter igennem luften.

Den påkørte bil landede på taget på kanten af en mark.

Føreren Allan Christensen sad livløs i sin sele, da lægen og ambulanceredderen nåede frem kort efter. De forsøgte at yde livreddende førstehjælp, men der var ikke noget at gøre.

Den 63-årige mands liv stod ikke til at redde.

——— SPLIT ELEMENT ———

Ofrets datter: Far var sikkerheden selv

Afdøde Allan Christensen til højre i billedet med sin nærmeste familie. Fra venstre mod højre er det datteren Isabella, hustruen Dulce og i midten den nu 22-årige lillebror, da han blev student og foran ham det 10-årige barnebarn. Privatfoto
Afdøde Allan Christensen til højre i billedet med sin nærmeste familie. Fra venstre mod højre er det datteren Isabella, hustruen Dulce og i midten den nu 22-årige lillebror, da han blev student og foran ham det 10-årige barnebarn. Privatfoto

Den afdøde Allan Christensen var ifølge flere af hans nærmeste, som fulgte retsmødet mandag, den sidste, der skulle miste livet i trafikken.

Det var han, fordi han gjorde en dyd ud af at køre sikkert og ordentligt og fordi han igennem sine arbejdspladser høstede megen erfaring bag rattet med chauffør-opgaver som en væsentlig del af sin arbejdsbeskrivelse.

– Min far var nærmest irriterende med sit store fokus på sikkerhed. Det udtrykte sig eksempelvis ved, at han ikke ville køre ud af en indkørsel, hvis ikke alle i bilen var iført sikkerhedssele, fortalte hans 29-årige datter, Isabella Christensen.

Allan Christensens erfaringer kom blandt andet fra næsten 25 år som landpostbud og i de senere år som udbringer af mad fra Årre Kro mellem Esbjerg og Grindsted.

– Jeg kender ikke nogen, der var så fokuseret på sikkerhed i trafikken, så det gør selvfølgelig det hele endnu mere tragisk, sagde Dulce Christensen, der var gift med Allan Christensen i 23 år.

Dom er indirekte kritik af min mand
Frifindelsen af ambulanceredder Flemming Mose Thomsen faldt ikke i god jord hos Allan Christensens nærmeste.

– Jeg synes, ambulanceredderen begik en fejl, men jeg føler intet had mod ham. Men jo, måske føler jeg vrede, fordi det er så uretfærdigt, sagde Dulce Christensen, der oprindelig er fra Brasilien.

Hun var nærmest opløst af gråd efter frifindelsen. Den stærke reaktion fulgte i kølvandet af det cirka fem timer lange retsmøde i et tætpakket lokale, hvor alle detaljer om hendes mands død blev genfortalt og analyseret.

– Jeg synes ikke, det er særligt sjovt at være her, men jeg gør det for min mands skyld, tilføjede enken til Allan Christensen.

Hun er især ked af, at domsmandsretten med frifindelsen – indirekte – peger fingre af hendes mand som trafikanten, der fejlede i den fatale situation.

– Der er aldrig noget, der kan retfærdiggøre det her, og vi får ikke vores mand og far tilbage, men vi står med en underlig tom følelse over, at Allans død ikke fik nogen konsekvenser, lød det samstemmende fra mor og datter.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Rigtige Nyheder får du desværre ikke på
DR, TV2, Facebook eller Twitter
Kom med over på Telegram, det vil du aldrig fortryde!

Herunder 4 videoer du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9GZzZuVDFBN1IxWSIgdGl0bGU9IllvdVR1YmUgdmlkZW8gcGxheWVyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=
UKRAINE INFO

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC8ydEZzdEJzNjFQRTUvIj48L2lmcmFtZT4=
SE DENNE VIDEO

Få Adgang Til Rigtige Nyheder
Med millioner af andre aktive brugere
×
Show
×
Show