Muslimske kvinder nægtede at give hånd - nu får de 25.000 kroner hver

Muslimske kvinder nægtede at give hånd – nu får de 25.000 kroner hver


Håndtryk: To kvindelige muslimske lærerstuderende nægtede at give hånd til mænd. Nu skal de hver især have 25.000 kroner i godtgørelse, skriver Jyllands-Posten.

Det er afgørelsen i to enslydende sager, som Ligebehandlingsnævnet har taget stilling til.

Nævnet har afgjort, at der var tale om “indirekte forskelsbehandling på grund af religion eller tro”, da kvinderne fik afbrudt et praktikophold på den samme folkeskole.

Der var tale om “indirekte forskelsbehandling på grund af religion eller tro”, da kvinderne fik afbrudt et praktikophold.

Fra artiklen

Det fremgår ikke, hvilken kommune der skal betale godtgørelsen.

Det var ifølge mediet under et velkomstmøde i februar i 2019, at de to kvinder nægtede at give en praktikvejleder hånd, fordi han var en mand.

En varm kartoffel

I stedet valgte de at hilse på vedkommende ved at placere en hånd på brystet og bøje hovedet. Men den beslutning faldt ikke i god jord hos skolen, der indkaldte de to kvinder til et møde.

Ligebehandlingsnævnet lagde i sin afgørelse vægt på, at skolen efterfølgende krævede, at kvinderne i fremtiden skulle give hånd til alle personer – og det skulle være uanset køn.

Det valgte de to kvinder dog at afvise, og derfor ophørte praktikken.

Tilbage i 2018 var håndtrykket en varm kartoffel i dansk politik.

I december det år valgte et politisk flertal nemlig at vedtage en lov, hvor der for at få dansk statsborgerskab er krav om at deltage i en grundlovsceremoni med håndtryk. /ritzau/Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!