Danmark: Friday, September 10, 2021
© 2021 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 50
(5 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Mormorhaven hitter: Sådan får du succes med dine stauder


Tidligere var stauder kendt som mormorblomster, men nu er de tilbage som aldrig før, og nostalgien får frit spil i de danske haver. Få haveekspertens tips og tricks til succes med stauderne.

Mormors børnebørn har fået have, og det er noget, der tydeligt afspejler sig i mængden af stauder i de danske haver. Faktisk er salget af netop stauder i Plantoramas plantecentre steget med hele 56 procent siden 2017.

– Vi ser en stor tendens til, at man omlægger haven, så der i stedet for græs bliver plads til stauder. Pæoner, ridderspore og hosta har virkelig fået en genkomst i de danske haver – også ved de unge haveejere, siger Kamilla Høy, der er haveekspert hos Plantorama.

Helt grundlæggende dækker betegnelsen stauder typisk over flerårige dyrkede planter. Det er en række af meget forskelligartede planter som høstanemoner, hosta, høstfloks og løvefod. Derfor er det svært at sige noget generelt om, hvordan man får succes med sine stauder. Til gengæld er de en taknemmelig plantetype, der er forholdsvis nemme at dyrke, hvis man følger en håndfuld gode tips og tricks.

Haveeksperten giver her sine bud på, hvordan man skaber en smuk mormorhave fuld af stauder:

Tjek jorden og vejret

Hvis man vil starte et bed, skal man først og fremmest finde ud af hvilken jordbund, man har. Derudover er bedets placering i haven også vigtig, da sol, skygge, tørhed og fugt spiller en vigtig rolle, når man skal udvælge stauder.

Gør stauderne klar til en ny sæson

Stauders overjordiske dele visner væk ved længere kulde- og tørkeperioder og ligner typisk lange, tynde pinde. De skal beskæres meget lidt, men man kan med fordel fjerne de tørre stængler og derved gøre plads til nye blomster.

Haven er at foretrække

Selvom stauder er en taknemmelig plante at dyrke, så kan det være svært, hvis man kun har krukkehave, for stauden fungerer bedst til udplantning i bede, hvor de har meget plads. Hvis man vil have stauder i krukker, så skal man vælge dem, der tåler mest tørke som blåkant, storkenæbstaudesalvie og hosta.

Hold afstand

De samme regler, som gælder for os i supermarkedet, gælder også for stauderne i bedene: hold afstand. Stauderne er aggressive og vil gerne brede sig ind over hinanden. Derfor bør man gå efter det moderne mundheld, less is more, i sit staudebed, for de skal nok fylde pladsen ud. Det samme gælder, hvis man har roser og stauder i nærheden af hinanden, som kan vokse sammen, hvis man planter for tæt.

Udplantning
Det er en god ide at plante stauder i det tidlige efterår eller en regnvåd forårs- eller sommerdag, hvor jorden stadig er lun efter sommeren, men samtidig tilpas fugtig af efterårets regn. Husk at vande stauderne godt efter udplantning, så de ikke udtørrer.

Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account