Nye Borgerlige Logo

Gør HELE Danmark rigere. Giv plads til øget arbejdskraft…


Den siddende regering har gjort Danmark fattigere. Det er sket dels gennem forhøjede skatter, og dels ved reduktion i udbuddet af arbejdskraft – herunder Arne-pensionen.

I øjeblikket tales der meget om problemerne med det manglende arbejdsudbud. I Nye Borgerlige har vi, som del af vores erhvervs- og økonomipolitik, 10 meget konkrete forslag til løsninger. Nogen kan igangsættes straks, mens andre kræver lidt forberedelse, men forslagene har det tilfælles, at de indenfor kort tid løse mange af problemerne med manglende arbejdskraft:

Dimittendsats for arbejdsløse med videregående uddannelser stoppes. Over 20.000 akademikere holdes i arbejdsløshed med en, i forhold til alle andre, forhøjet arbejdsløshedsydelse. Det holder dem kunstigt ude af arbejdsmarkedet. Reducér akademikernes ydelse til samme niveau som alle andre. Herved motiveres de til at tage de ledige job.

Modregning af lønindkomst i pensionen stoppes. Alle ældre på pension som ønsker at arbejde hel- eller deltids skal have fri adgang til arbejdsmarkedet uden at de skal straffes ved at deres pensionsbeløb reduceres. Dels har de allerede arbejdet gennem et langt liv og tjent til pensionen og dels er denne straf kun til ugunst for hele samfundet ved at holde dem ude af arbejdsmarkedet. Hvis vi lader pensionister, som ønsker at arbejde, arbejde, så bliver vi alle rigere. Hvis blot 2 % af landets pensionister kom i arbejde ville det give 20.000 flere på arbejdsmarkedet.

Tilbagetrækningsordninger som senior-jobordning, seniorpension, efterløn, førtidspension og tidlig pension (Arne) skal afvikles. Flere hundrede tusinde gør brug af disse ordninger. Herunder er en stor andel både raske, rørige og arbejdsdygtige. Hvis man, i Danmark, er fysisk eller psykisk syg i en sådan grad at man ikke kan arbejde skal man have hjælp til at forlade arbejdsmarkedet. Enten helt eller delvist. Sådanne løsninger findes allerede. De skal blot udbygges og forbedres så alle der har behovet kan få en uvildig vurdering af deres situation. Der findes ikke præcise tal for hvor mange hundrede tusinder arbejdsduelige, som lige nu er på en eller anden form for tilbagetrækningsordning, men Danmarks statistik viser at deltagelsen på arbejdsmarkedet for mænd er faldet ca. 20 % over de seneste 50 år.

Indtægtsgrænsen i beløbsordningen, for udenlandsk arbejdskraft, skal reduceres til værende lig laveste overenskomstmæssige mindsteløn. I stedet for at vi importerer klienter til diverse sociale ydelser, skal vi åbne for udlændinge, som ønsker arbejde, og som derved kan bidrage positivt til vores samfund. Den nuværende beløbsgrænse på kr. 448.000 forhindrer en række udlændinge i at tage sig et job i Danmark. Den gennemsnitlige overenskomstmæssige mindsteløn er ca. kr. 220.000. Mange dygtige udenlandske medarbejdere holdes asocialt og usolidarisk ude af det danske arbejdsmarked med en sats, som er dobbelt af, hvad den burde være.

Kontanthjælpsloftet placeres så kontanthjælpen, i yderste konsekvens ved maksimal ledig tid, maksimalt udgør 50 % af laveste overenskomstmæssige mindsteløn. Alt for mange afholdes fra deltagelse i det danske arbejdsmarked som resultat af en passiv forsørgelse der demotiverer mennesker til at deltage i arbejdslivet. Over 100.000 er på kontanthjælp. Blandt dem er der mange for hvem der er meget ringe fordel i at tage et arbejde.

Fleksjobbere skal aflønnes med løntrin der giver incitament til flere arbejdstimer. 75.000 mennesker i fleksjob skal, som ledige på kontanthjælp, finde det relevant og økonomisk gunstigt at tage flere timer. Fleksjobordningen skal indrettes, så det kan mærkes, når man øger sin arbejdsindsats.

Medarbejderbeskatning sænkes. Beskatningen sænkes til maksimal marginalbeskatning af lønindkomst på 40% og topskatten fjernes. Samtidig fjernes det skrå skatteloft samt beskæftigelses- og jobfradragsordningerne, og bundfradraget hæves til DKK 90.000 i 2021 kroner for dem som er i arbejde. Dette vil, på én gang, motivere til mere arbejde, forøge konkurrencekraften, gøre det danske arbejdsmarked attraktivt og øge samtlige medarbejderes velstand.

Nyt SU-system skal sikre de studerendes incitament til at vælge uddannelser med gode jobmuligheder og fravælge uddannelser med ringe jobmuligheder. SU-ydelserne, i øvrigt, reduceres til 75 % af 2022 niveau, så studerende har incitament til at tage studiejobs.

Pladsen på erhvervsuddannelser øges med 50 % og reduceres tilsvarende på de øvrige ungdomsuddannelser (1:1). SU-systemet indrettes så der er incitament til at tage erhvervsuddannelser.

Mesterlære genindføres og muligheder for anden praksislære etableres for ufaglærte generelt så flere bliver faglærte. Samtidig skal der sikres fuld adgang til videregående uddannelser for borgere med erhvervsuddannelse eller mester- / praksislære, som ikke har en gymnasial uddannelse. Dette vil sikre, at ingen afholdes fra praktiske og/eller erhvervsuddannelser med frygt for at miste muligheden for en senere akademisk uddannelse.

Disse er alle 10 stærke og gennemførlige løsninger, der ikke blot vil sikre et tilstrækkeligt arbejdsudbud nu og her, men også hjælpe Danmark og danske virksomheder i kommende årtier.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!