Flere underretninger giver mere arbejde til socialrådgivere: - Hellere én for meget end én for lidt

Flere underretninger giver mere arbejde til socialrådgivere: – Hellere én for meget end én for lidt


Underretninger: Kommunerne modtager flere og flere underretninger om børn og unge. Sådan har det været i årevis, fortæller Sisi Ploug Pedersen, der er formand for Dansk Socialrådgiverforenings faggruppe for socialrådgivere på børneområdet.

– Der er ingen tvivl om, at antallet af underretninger er stigende – faktisk ret konstant, siger hun.

Tallene taler da også for sig selv. På blot fire år fra 2015 til 2019 steg antallet af underretninger på landsplan fra 97.288 til 138.088, viser tal fra Danmarks Statistik. I løbet af 2020 faldt det samlede antal dog en smule – formentlig grundet lukkede skoler og daginstitutioner under coronapandemiens første nedlukning – mens kommunerne modtog flere underretninger fra både sundhedsvæsenet, politi, anbringelsessteder og anonyme.

Underretning

I Danmark har vi alle underretningspligt. Det vil sige, at hvis du ser eller hører om, at et barn eller en ung under 18 år bliver udsat for vold, overgreb eller andre former for svigt, så har du pligt til at underrette kommunen. Sådan har det været siden 2011.

De flere underretninger i coronaåret 2020 fra anonyme og fra barnets egen familie har Sisi Ploug Pedersen en mulig forklaring på. Samme tendens ser socialrådgiverne nemlig år efter år op til skolernes sommerferie og juleferie.

Der er ingen tvivl om, at antallet af underretninger er stigende – faktisk ret konstant.

Sisi Ploug Pedersen, formand for Dansk Socialrådgiverforenings faggruppe for socialrådgivere på børneområdet.

– Det kan være personer, der har en bekymring for børn, som man ved, der skal være hjemme, hvor forældrene måske ikke har så mange ressourcer. Man ved, at nu skal alt foregå derhjemme, og så bliver der alt andet lige hurtigere tæret på ressourcerne, end der ellers ville gøre, siger hun.

Hellere én for meget

Selv arbejder Sisi Ploug Pedersen til daglig som socialrådgiver i Middelfart Kommune og oplever også tendenserne i sit eget arbejde. For de mange flere underretninger betyder uden tvivl mere arbejde for socialrådgiverne, siger hun. Det er dog ingen dårlig ting, mener hun.

– Det er vigtigt, at vi bliver ved med at være opmærksomme på, at der er nogle ting, der ikke fungerer.

Derfor ser hun som socialrådgiver selv hellere en underretning for meget end én for lidt. Hun er trods alt sat i verden for at støtte børn og familier, der har brug for det.

Og en underretning er slet ikke så farligt, som vi længe har gjort det til, mener hun.

– Hvis du skriver det (ordet “underretning”, red.) på Google, er “tvangsfjernelse” noget af det første, der kommer op. Men det handler ikke om at fjerne børn – det handler om at støtte familien, afslutter Sisi Ploug Pedersen, formand for socialrådgiverne på børneområdet.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!