Fjernvarme er den billigste løsning – for de fleste

Fjernvarme er den billigste løsning – for de fleste


Debat: Danskerne, medier og politikere har henover jul og nytår, været optagede af de voldsomt stigende energipriser. Og dette med god grund.

Energipriserne er steget voldsomt, særligt for el- og gaskunder. Det er det i Danmark og det er det i hele Europa. Den gode nyhed er, at vi i Danmark har et robust fjernvarmesystem, der langt de fleste steder beskytter mod store stigninger i varmeprisen.

I Danmark er 1.8 mio. husstande tilsluttet den grønne fjernvarme og for ca. 1.6 mio. af disse vil prisen på at få opvarmet sit hus, være enten uændret eller endda faldende. Men for omkring 200.000 fjernvarmekunder er prisen på varme steget og nogle enkelte steder desværre også meget voldsomt. For de berørte familier er det selvfølgelig en ringe trøst, at der er 1,6 million fjernvarmekunder som ikke får stigende varmepriser.

Men det sætter tingene i perspektiv. Mens det er knap 10% af fjernvarmekunderne, der oplever stigende priser, så er det tæt ved 90% af dem, der har en individuel opvarmningskilde, såsom en lille varmepumpe, elradiator eller sit eget naturgasfyr der vil opleve markant højere priser på opvarmning. Det er flere end 800.000 boliger.

Den nuværende situation skal vi bruge til at få investeret i mere grøn omstilling og sikre os en grøn og fleksibel energiforsyning

Derfor er det bedste råd til de mange med individuelle opvarmningsformer at undersøge muligheden for at blive koblet på det lokale fjernvarmenet.

De områder med uændrede eller faldende priser på fjernvarme har det til fælles, at de har adgang til fleksible og forskellige varmekilder fra bl.a. solvarme, overskudsvarme fra industri og affaldsanlæg, bæredygtig biomasse og store eldrevne varmepumper.

De steder, hvor der er udmeldt stigende fjernvarmepriser, bruger enten meget af den dyre el eller har været tvangsbundet til at bruge naturgas.

Den nuværende situation skal vi bruge til at få investeret i mere grøn omstilling og sikre os en grøn og fleksibel energiforsyning.

Det gøres ikke ved at give flere lettelser på elafgiften. Dette vil blot forhindre og forsinke den grønne omstilling.

Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, og gøre det økonomisk fornuftig for den enkelte husstand, så er svaret at styrke vores kollektive energisystem og udnytte energikilderne effektivt.

Fjernvarme, der allerede er baseret på 72% vedvarende energi, er både på det korte og det længere sigte det gode valg.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!