EU-parlamentariker i debatindlæg: Med atomenergi kan vi undslippe Putins klør

EU-parlamentariker i debatindlæg: Med atomenergi kan vi undslippe Putins klør


Debat: Irrationel og ideologisk modstand mod teknologier, der hjælper os med at nå vores europæiske klimamål, er kortsigtet – og skadelig for klimakampen.

Desværre oplever jeg ofte, at mine socialistiske og ræverøde kolleger i Europa-Parlamentet hiver i håndbremsen, når debatten falder på atomkraft.

På den ene side er klimakampen en hellig krig for venstrefløjen, men på den anden side afviser de blankt en energikilde, som for alvor kan sørge for, at nogle EU-lande reducerer deres CO2-udledning.

Atomenergi er åbenbart ikke en politisk korrekt teknologi. Og lad mig med det samme slå fast, at jeg slet ikke foreslår, at Danmark opbygger atomkraftværker. Men mange medlemslande halter langt bagefter i den grønne omstilling, og uden effektive alternativer til kulkraft er det fuldstændig urealistisk, at vi i fællesskab når vores ambitiøse klimamål.

Derfor skal socialisterne pakke deres forældede fordomme og ”Atomkraft – nej tak”-klistermærker væk. De nyeste generationer af reaktorer har udviklet sig voldsomt, siden modstanden mod atomenergi var på sit højeste i 70’erne.

I dag er atomenergi en stabil, grøn energikilde. Og det er helt afgørende. Faktisk har innovative danskere udviklet teknologi, der sikrer reaktorer mod farlige nedsmeltninger, og som begrænser mængden af atomaffald markant.

Frygten for atomkraft var i langt større grad berettiget for årtier siden, men som politiker er man nødt til at se på realiteterne. Og virkeligheden ser helt anderledes ud i dag. Dét er vi nødt til at tage bestik af som lovgivere.

For dansk erhvervsliv kan det også være en fordel, hvis europæiske lande satser på atomenergi.

Innovative danske virksomheder har sørget for, at Danmark er verdensførende på vindenergi, og det skal vi blive ved med at være. Netop det har skabt rigtig mange arbejdspladser og økonomisk vækst.

I mine øjne er det oplagt, at dygtige danske virksomheder også kan levere sikker atomenergi-teknologi til de EU-lande, som ønsker at etablere moderne reaktorer.

Det handler ikke kun om at tilbyde europæere billig, grøn energi, som alle har råd til. Jeg mener også, at det vigtigt, at EU bliver mindre afhængig af eksempelvis russisk gas, som præsident Putin udnytter til at afpresse os.

Asger Christensen (V), MEP.

Konklusionen er derfor klar: Atomenergi gør os uafhængige af slyngelstater, som vi er nødt til at købe gas fra i dag, og vi får samtidigt en meget mere klimavenlig energiproduktion i EU.

For mig er det en helt åbenlys win-win.

De nyeste generationer af reaktorer har udviklet sig voldsomt, siden modstanden mod atomenergi var på sit højeste i 70’erne.

Fra debatindlæggetSource link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!