Erhvervsredaktøren om Knud Foldschack: De svages beskytter eller en grisk advokat?

Erhvervsredaktøren om Knud Foldschack: De svages beskytter eller en grisk advokat?


Sig Knud Foldschack, og mange vil tænke på manden, der hjalp Syrien-børnene hjem til Danmark og Christianias faste advokat.

Men den københavnske sagfører har andre sider af sin personlighed, som i de seneste måneder er foldet fint ud af netmediet KøbenhavnLIV, der lige som denne udgivelse hører under Jysk Fynske Mediers paraply.

Knud Foldschack er nemlig også Danmarks ukronede fondskonge, der har sæde i over 30 fondsbestyrelser, heraf hele 20 erhvervsdrivende fonde.

Fondenes omdrejningspunkt er typisk sociale formål, og de mange poster er ikke i sig selv et problem.

Det er til gengæld forvaltningen af bestyrelsesposterne, hvor Knud Foldschack tilsyneladende har svært ved at jonglere med sine mange kasketter.

Hm. Det kræver et ganske velafstemt moralsk kompas at sidde og godkende sine egne regninger.

Foldschacks eget advokatfirma henter nemlig millioner af kroner hjem på at arbejde for de selvsamme fonde, hvor advokaten passer sine bestyrelsesposter. Eller sagt på en anden måde:

Når Knud Foldschack er med i bestyrelsen, er det også hans advokatfirma, der bliver hyret til at lave juridisk arbejde.

Siden 2016 har Foldschacks advokatfirma som minimum omsat 13,8 millioner kroner på at blive hyret af fonde, hvor Knud Foldschack sidder med i den øverste ledelse. Oveni kommer knap en million kroner i honorarer og vederlag for bestyrelsesarbejdet.

Hm. Det kræver et ganske velafstemt moralsk kompas at sidde og godkende sine egne regninger. Eller som Peter Breum, advokat med speciale i fondsret, udtrykker det:

– Hvis man sidder og er med til at bestille en ydelse hos sig selv, er der ikke nogen, der kan komme og sige, at regningen er for stor, eller at der er problemer med det leverede, siger han til KøbenhavnLIV.

Knud Foldschack afviser snakken og henviser til, at alle honorarer er godkendt af bestyrelser og revisorer.

Han afviser også problemet i, at det ikke fremgår af referaterne, om han rent faktisk forlader lokalet, når bestyrelserne skal drøfte hans egen forretning.

Foldschacks advokatfirma kalder sig i øvrigt et “holdningskontor”, som ifølge hjemmesiden lægger vægt på, at man kan stå inde for de sager, man arbejder med, “så klienten er sikret en høj grad af personligt engagement fra vores side”.

Det personlige engagement skal tages bogstaveligt. Tag blot “Fonden De Åbne Rum”, der driver Folkets Hus på Nørrebro i København og har Knud Foldschack som bestyrelsesformand. Fonden er sat under skærpet tilsyn af Københavns Kommune, som er storsponsor af fonden, men ikke er tilpas med fondens administration.

Det så ikke pænt ud, da fonden købte byggeopgaver til renoveringen af Folkets Hus for 474.000 kroner direkte hos firmaet Logik & Co, hvor Knud Foldschack også sidder i bestyrelsen. Foldschack ser ingen problemer og mener, at han selv har bedt om at få fonden sat under skærpet tilsyn – hvilket Københavns Kommune dog afviser.

Hvad skal vi mene om denne Knud Carlo Foldschack, som han blev navngivet af sin mor for 69 år siden? Advokaten gav sit eget bud i et interview til Politiken for syv år siden, hvor han forklarede sin særlige profil med en problematisk opvækst på fire forskellige børnehjem, i fire forskellige plejefamilier og på tre kostskoler:

– Jeg fik den mest fantastiske uddannelse i at være fiffig. 52 procent af mig er Knud, men 48 procent af mig er den taktiske og snu fidusmager Carlo, som har lært at være sådan igennem min opvækst, sagde Knud Foldschack.

Erhvervsredaktør Jens Bertelsen. Foto: Nils SvalebøgSource link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!