Danmark: Wednesday, October 21, 2020
© 2020 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 42
(4 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Den Korte Avis | Slut med at forsvare sig i eget hjem, lyder det fra regeringen – justitsminister Nick Hækkerup vil forbyde salget af peberspray


Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard følte sig i november 2002 så truet af en aggressiv kvinde, at hun trak en peberspray op af tasken og viste den frem. Det hjalp.

 

Efterfølgende meldte hun sig selv til politiet og fik i marts 2003 en bøde på 3.000 kroner for ulovlig våbenbesiddelse.

 

Lige siden har Dansk Folkeparti flere gange forgæves forsøgt at få flertal i Folketinget for at lovliggøre peberspray til civile, og i 2018 lykkedes det med en lov, der blev vedtaget den 11. december 2018 og trådte i kraft den 1. januar 2019.

 

I øvrigt med Pia Kjærsgaard i formandsstolen.

 

Men nu er det slut, lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup

Loven blev dengang vedtaget med et snævert borgerligt flertal, men nu er flertallet skiftet, og det betyder, at loven vil blive rullet tilbage.

 

Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S) ifølge Ritzau i et oversendelsesbrev til Folketingets Retsudvalg.

 

”Jeg mener grundlæggende ikke, at det skaber tryghed i samfundet, at den enkelte borger har mulighed for at bevæbne sig, og jeg finder den store stigning i sager om ulovlig besiddelse og ulovlig indførelse af peberspray uholdbar,” skriver Nick Hækkerup og fortsætter:

 

”Jeg vil derfor tage skridt til at rulle ordningen tilbage med et lovforslag.”

 

Ingen sager om brug af peberspray i selvforsvar i hjemmet

Nick Hækkerup baserer sin beslutning på grundlag af en ny rapport om erfaringerne med brug af peberspray siden 1. januar 2019, hvor loven som nævnt trådte i kraft.

 

Af rapporten fremgår det blandt andet, at der ikke er nogen sager om peberspray brugt i forbindelse med selvforsvar i hjemmet.

 

Til gengæld er der en række eksempler på ulovlig brug og ulovlig besiddelse. Således konfiskerede Fyns Politi i perioden fra 18. til 25. juni i år ikke færre end tolv styk peberspray i forbindelse med visitationszoner i Vollsmose.

 

Ligeledes henviser Nick Hækkerup til Toldstyrelsen, som knap to måneder efter lovens ikrafttræden kunne konstatere, at antallet af sager om ulovlig import af peberspray var steget kraftigt.

 

Hvad det så end har med lovligt salg i Danmark at gøre, for stå hen i det uvisse.

 

Vil dog bevare en del af den nuværende ordning

Som loven er nu, kan enhver, der er fyldt atten år, købe en peberspray hos en autoriseret våbenhandler med tilladelse til at sælge dem mod forevisning af gyldig billedlegitimation.

 

Den må dog kun opbevares i hjemmet, og det er således forbudt at rende rundt med en perspray i lommen.

 

Der er dog undtagelser for personer som for eksempel Pia Kjærsgaard og andre, som har behov for en eller anden form for beskyttelse, når de færdes i det såkaldt offentlige rum.

 

De kan få lov til at have den i tasken eller i lommen, men det kræver en polititilladelse.

 

Her skriver Nick Hækkerup i sit oversendelsesbrev, ”at der skal tages et særligt hensyn til udsatte personer, som kan få lov til at bære peberspray.”

 

Under behandlingerne i Folketinget af Dansk Folkepartis forskellige beslutningsforslag og senest under behandlingen af daværende justitsminister Søren Pape Poulsens (KF) forslag om at lovliggøre peberspray har Socialdemokratiet samt venstrefløjen og De Radikale været imod enhver form for lovliggørelse.

 

Så det var mere eller mindre ventet, at der på et tidspunkt ville komme en reaktion, og som altså nu har udmøntet sig i, at det i fremtiden vil blive ulovligt at have en peberspray i hjemmet.

 

At Hækkerup har et flertal bag sig, kan der ikke herske nogen tvivl om.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2018/selvforsvar-ny-lovgivning-vil-goere-det-muligt-at-bruge-peberspray-under-de-forhold-som-pia-kjaersgaard-for-aar-tilbage-fik-en-boede-for/

 Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2020 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account