Den Korte Avis | Nu sker det, som Den Korte Avis advarede så kraftigt i mod: En letsindig åbning af samfundet sender coronaen ud af kontrol


I slutningen af vinteren og i løbet af foråret begyndte corona-tallene at se pænere ud i det danske samfund. Det skabte en helt overgearet og uansvarlig reaktion hos medier og politikere.

 

TV og andre medier boltrede sig i historier om, at de tunge corona-tider nu var overståede. På politisk plan krævede især de blå partier, at samfundet hurtigt skulle ’åbnes op’, som det hedder.

 

Regeringen lod sig trække med under applaus fra langt de fleste medier.

 

Dermed gav man befolkningen et falsk billede af situationen. Og ikke nok med det:

 

Man fjernede reelt store dele af det beredskab, der skulle bruges til at bekæmpe corona. Som om det hele nu var overstået.

 

Men corona-krisen var overhovedet ikke overstået. Der var en pause i pandemien, og denne pause skulle man have brugt til at styrke beredskabet forud for næste runde i kampen mod corona-virus.

 

Men man forsømte oprustningen af hospitalerne, og man lod ligefrem antallet af intensivpladser falde fra 400 til 320.

 

Dermed stod det danske samfund svækket, da coronaen vendte tilbage i en udgave, der var stærkere end nogen sinde.

 

Men det var ikke bare det. Den naive undervurdering af coronaens styrke hos myndigheder og politikere påvirkede også befolkningens holdninger og forventninger. Når beslutningstagerne tog så let på det, kunne det vel ikke være så slemt.

 

Den Korte Avis var en af de meget få røster, der advarede ihærdigt mod at gå for hurtigt frem med genåbningen.

 

Allerede den 4. februar i år skrev vi:

 

”Skal man tro TV og andre medier, er det store spørgsmål i øjeblikket, hvordan vi kan skride hurtigere fremad med genåbningen af det danske samfund. Men de journalister og beslutningstagere, der skaber dette indtryk, færdes ikke i virkelighedens verden.”

 

Vi byggede vores advarsler på eksemplerne fra en række andre lande, der var kommet galt af sted med en forhastet genåbning af samfundet, der endte i nye corona-kriser.

 

Men presset fra uansvarlige politikere og medier for at sætte mere skub i genåbningen fortsatte. Også Mette Frederiksens regering begyndte at markere sig på, at det nu ikke kunne gå hurtigt nok med genåbningen.

 

Mette Frederiksen havde vel en drøm om, at hun kunne stå som statsministeren, der var hurtig til at lukke ned, da der skulle lukkes ned, men også hurtig til at åbne samfundet igen, så snart der var mulighed for det.

 

Men den satsning gik galt for statsministeren.

 

Man svækkede som sagt corona-beredskabet, og dermed blev det danske samfund mere sårbart over for nye smittebølger.

 

Og det rammer hårdt nu, hvor omikron-varianten hastigt tager over efter delta-varianten.

 

Den stærke danske vaccineindsats har skabt et solidt bolværk mod smitte med delta-varianten. Men de nuværende vacciner er ikke i stand til at sætte omikron  ud af spillet.

 

Det ser vi i disse dage hvor omikron-varianten brager igennem.

 

23.228 er det seneste døgn testet positiv. Det afspejler blandt andet at mange er blevet testet. Men mange er altså også blevet smittet.

 

Og det kan blive værre. Meget værre.

 

Dem der er blevet smittet juleaften og under julefrokosterne er endnu ikke blevet registrerede. De vil først vise sig i tallene de kommende dage.

 

I takt med den stigende smitte er det blevet mere og mere uoverkommeligt at gennemføre den omhyggelige smitteopsporing, som hidtil har præget den danske indsats mod corona. Denne smitteopsporing betød, at man forsøgte at finde frem til den smittedes nære kontakter og isolere disse.

 

En god og vigtig indsats. Men den blev opgivet midt i december, fordi omikron-smitten har vokset sig så stor. Derefter har man begrænset arbejdet med den smittedes ”nære kontakter” til alene at dreje sig om familiemedlemmer.

 

Det er muligt, at man på grund af den voldsomme smitte er nødt til at begrænse smitteopsporingen. Men i så fald er man nødt til at bekæmpe smittespredningen med andre våben.

 

Regeringen satser alt på vaccinerne. Hvis 90 procent af de voksne og 75 procent af børnene er vaccinerede, så håber man tilsyneladende på at få smitten under kontrol, så den ikke lægger hele sektorer ned. Desuden satser man på at vaccinerne vil betyde, at sygdommen bliver mildere, så der bliver færre indlagt, færre meget syge og færre døde.

 

Men det vil vare en tid inden vaccinerne er blevet så omfattende og inden det sker kan smitten og indlæggelserne være kommet ud af kontrol.

 

Derfor er man nødt til at gøre noget mere, sådan som fler eksperter har efterlyst. Blandt andre Viggo Andreasen.

 

Han og andre har op mod nytår talt for at der først og fremmest er ét våben, der kan tages i anvendelse for at bekæmpe spredningen af omikron:

 

Vi skal igen til at begrænse vores sociale aktiviteter. Vi skal igen skrue ned for, hvor meget vi omgås andre.

 

Dette er den ubehagelige kendsgerning. Vi kan godt glemme den euforiske forventning om, at der nu igen skulle ’åbnes op’ i vores sociale liv. Vi er nødt til at lukke ned igen og begrænse den sociale kontakt. Altså omgås færre mennesker og omgås dem uden at komme for tæt på dem.

lde obikron på afstand i julen.

 

Politikere og eksperter har måske den opfattelse, at befolkningen vil reagere meget negativt, hvis man siger rent ud, hvad der skal til for at bekæmpe smitten.

 

Men danskerne er faktisk parate til at acceptere en stram kurs for at bekæmpe corona – herunder nedlukninger og begrænsninger i de sociale aktiviteter. Man er selvfølgelig ikke glad for det, men man er parat til at acceptere det, hvis det er nødvendigt.

 

En meningsmåling viste sågar, at danskerne var parate til en strammere kurs mod corona end den, som politikerne lagde op til. (Megafon/TV2)

 

Der er en tendens til at politikere og eksperter undervurderer befolkningens beslutsomhed, når det gælder corona.

 

Og der er en tendens til, at politikere og eksperter tror, at de står bedre i befolkningens øjne, hvis de strør sukker på sandheden. Men det er efter alt at dømme forkert.

 

Danskerne ønsker at at bekæmpe omikron af al kraft. De vil have klar tale og  kontant handling – ikke sødladne ord fra eksperter og politikere,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!