Danmark: Saturday, September 26, 2020
© 2020 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 40
(5 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
mere


De europæiske kræftforeninger (European Cancer Leagues, ECL), der også omfatter Kræftens Bekæmpelse, er gået sammen om et bud på, hvordan priserne på kræftlægemidler kan blive mere fair.

Efter et længere forarbejde fremlægger de europæiske kræftforeninger, ECL, i dag deres vision for en bedre og mere bæredygtigt prissætning af lægemidler for en kreds af interessenter, herunder Europakommission, WHO og repræsentanter for lægemiddelindustrien. Her lanceres artiklen ”What is a fair price of cancer medicines”, der forklarer, hvorfor der er behov for mere fair priser på kræftområdet, og hvad en fair pris er. Samtidig peger artiklen på handlingsmuligheder og på nødvendigheden af et forstærket EU samarbejde på området.

 

– Vi er i en situation, hvor sundhedsvæsenernes samlede udgifter til kræftmedicin stiger kraftigere end antallet af kræftpatienter. Udviklingen inden for behandling af kræft betyder, at en række nye kræftmidler er på vej ind på de europæiske markeder. Og det er positivt, men det sætter sundhedsvæsenerne under stort pres. Her må kræftpatienterne ikke blive taget som gidsler i kampen om sundhedskronerne. Det er vigtigt, at kræftpatienter fortsat har adgang til nye og innovative lægemidler. Derfor er der behov for et fælles fokus på fair priser og prisfastsættelse på tværs af de europæiske lande, siger Jesper Fisker, direktør for Kræftens Bekæmpelse.

 

ECL: Samarbejdet skal styrkes

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har allerede til opgave at vurdere den dokumentation af medicinens nytteværdi i en behandling af en sygdom, men de ser ikke på værdien for patienterne i forhold til prisen. Det er op til de enkelte lande at vurdere, hvilken værdi der opnås for pengene, og beslutte, om de vil finansiere det nye lægemiddel. Men på grund af den stigning i såvel priser på kræftmedicin som de samlede udgifter til nye kræftlægemidler lægger ECL nu op til, at det fælles europæiske samarbejde på området styrkes. Ifølge ECL vil det være en nødvendig og kærkommen hjælp for alle de europæiske sundhedsvæsener. For med en bedre dokumentation af de nye kræftlægemidlers behandlingsværdi for kræftpatienterne og en mere fair pris vil det blive nemmere for dem at træffe forsvarlige og gode valg af kræftmedicin.

 

– Vi vil blandt andet arbejde for, at priser på kræftmidler skal afspejle den merværdi de bringer til kræftpatienterne, så den høje pris kan retfærdiggøres bedre. Vi vil arbejde for større gennemsigtighed i hele systemet både hos lægemiddelfirmaerne og hos de lokale organisationer, der tager stilling til, om lægemidlet skal anbefales til patienterne. Her kommer vi ikke uden om, at det er nødvendigt med et forstærket EU-samarbejde på dette område, siger Lone Bilde, seniorprojektleder i Kræftens Bekæmpelse, der er hovedforfatter på artiklen.

 

Links til ECL-dokumenter:

Se agendaen for ECL webinaret.

Læs ECL-artiklen her.Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2020 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account