Danmark: Sunday, April 05, 2020
© 2020 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 48
(3 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
mere

Den Korte Avis | Erdogan på besøg i Bruxelles – med Merkel i spidsen bøjer EU sig for ham og lover ham blandt andet visumfri adgang for tyrkere til EU

Søndag eftermiddag var den tyrkiske præsident Recep Erdogan i topform under en begivenhed i Istanbul og morede forsamlingen med blandt andet denne meddelelse til den græske regering om migranterne ved den græske grænse:

 

”Hej Grækenland, disse mennesker kommer ikke for at blive hos jer. De kommer kun til jer for at rejse videre til andre lande i Europa. Hvorfor generer det jer?”, lød det fra Erdogan, som fortsatte:

 

”Åben dog porten for dem.”

 

Godt 28 timer senere var den tyrkiske præsident mandag aften til en middag med EU-toppen i Bruxelles, og, som den tyske avis, Die Welt, skriver:

 

”Tyrkeren fik, hvad han ville. Herlige fotos af statsmanden Erdogan til brug for det hjemlige publikum, og det var europæerne, der havde rullet den røde løber ud.”

 

Men han fik meget mere, skriver Die Welt

 

Hans lynangreb med flygtninge mod den græske grænse havde rystet europæerne i en sådan grad, at de nu var parate til at gå med til næsten hvad som helst.

 

Merkel åbnede for godteposen til Erdan

Allerede mandag middag inden mødet møde med Erdogan om aftenen havde den tyske forbundskansler Angela Merkel åbnet for posen med de godter, som den tyrkiske præsident kom for at få.

 

Således erklærede Merkel, at hun ”med al kraft” ville kæmpe for, ”at EU-Tyrkiet aftalen skal op i nye omdrejninger,” skriver Die Welt.

 

Aftalen, der henvises til, er fra 2016 og blev indgået i forbindelse med flygtningepresset, men den handler også om meget mere end flygtninge.

 

Merkels bemærkninger indebærer helt enkelt, at aftalen mellem EU og Tyrkiet ikke længere kun skal fokusere på at sikre de tyrkiske grænser og den tilsvarende støtte i milliarder af euro fra Bruxelles.

 

Nu skal der også fokuseres på de andre punkter i aftalen fra 2016.

 

Det har Erdogan kræves i årevis. Det var det, han kom efter, og det var det, han fik under mødet i Bruxelles.

 

Visumfri adgang for tyrkere og genoptagelse af udvidet toldunion

Da Erdogan mandag aften rejste sig fra middagsbordet i Bryssel med de rystede og medgørlige europæere som værter, kunne han med et tilfreds smil tørre sig om munden med sin serviet.

 

Erdogan kom ikke for at få flere penge. Hans ærinde var et helt andet, og det lykkedes.

 

Han fik sat skub i de punkter i 2016-aftalen, som europæerne hidtil har syltet eller nægtet at forhandle videre om.

 

For det første fik han gennemført, at der fremover skal være visumfri adgang for tyrkere til EU.

 

Det var et af de punkter, der er blevet syltet i 2016-aftalen mellem EU og Tyrkiet, hvor den visumfri adgang for tyrkere skulle have været gennemført senest ved udgangen af juni 2016. Nu forventes den at træde i kraft næste år.

 

Visumfri adgang for tyrkere til EU betyder meget for Erdogan, da det vil give ham stor indenrigs prestige,

 

For det andet fik han gennemført, at der nu skal sættes skub i forhandlingerne om en udvidelse af toldunionen mellem EU og Tyrkiet.

 

Disse forhandlinger blev suspenderet i juni 2018 på grund af de løbende krænkelser af menneskerettighederne i Tyrkiet.

 

Der er især tale om toldfri adgang til EU af tyrkiske landbrugsprodukter, og som vil forventes at øge den tyrkiske landbrugseksport til EU med 95 procent, når udvidelsen af toldunionen bliver en realitet.

 

For det tredje fik han gennemført, at EU og Tyrkiet genoptager forhandlingerne om oprettelse af en sikkerhedszone i Syrien nær den tyrkiske grænse med økonomisk støtte fra EU.

 

Da Tyrkiet den 9. oktober sidste år rykkede ind Syrien med det officielle formål at etablere en 30 kilometer bred sikkerhedszone var der tavshed fra EU på trods af gentagne opfordringer fra Erdogan om politisk opbakning. Den har han så fået nu.

 

For det fjerde fik han endelig gennemført, at de suspenderede regelmæssige møder mellem Tyrkiet og EU igen vil finde sted igen i fremtiden. Det vil styrke Tyrkiet internationalt og øge presset om at indgå gensidige aftaler mellem Tyrkiet og EU, skriver Die Welt.

 

Tilbage står det faktum, at Erdogan sagde Bøh! – og EU rettede straks ind under anførsel af Angela Merkel.

 

Til gengæld vil der så igen blive ro ved den græsk-tyrkiske grænse.

 

I hvert fald indtil videre. Erdogan fik i mandags fået syn for sagen: Flygtninge er et effektivt våben, når han skal have gennemført noget med EU.

 

Nu kan vi så kun vente på, hvornår han finder ud af, at han vil have genoptaget de nedfrosne optagelsesforhandlinger om Tyrkisk medlemskab af EU.

 

Læs mere her:

https://www.welt.de/politik/ausland/article206453459/Migrationskrise-Erdogans-Blitzangriff-hat-die-Europaeer-durchgeruettelt.html

Læs Original – Klik Her

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2020 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account