Danmark: Saturday, January 23, 2021
© 2021 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 46
(4 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Den Korte Avis | Den er helt gal: Mens truslen fra den engelske virus vokser faretruende, taler man i Danmark om at skære ned på vaccinen


Danmark mangler vaccine. Det samme gør andre EU-lande, og det er ikke nogen tilfældighed. Vores vaccine er købt via EU, og EU har ikke skaffet tilstrækkeligt meget af den.

 

Nu kredser danske myndigheder og eksperter om at skære ned på antallet af vaccinationer for at få vaccinen til at strække længere.

 

I forvejen er den danske vaccineindsats ikke imponerende. En sammenligning viser problemet: Israel har nu vaccineret cirka 10 procent af sin befolkning. Danmark har vaccineret langt færre – bare 0,69 procent af sin befolkning.

 

Det er situationen på et tidspunkt, hvor den meget smitsomme virusvariant, der er opstået i Storbritannien, også breder sig i Danmark. Hvis denne variant får lov at hærge, vil smitten løbe hurtigere, og dermed kan langt flere mennesker blive ramt af den. Det er meget farligt.

 

Mens smitten breder sig, tales der nu herhjemme ligefrem om at skære ned på vaccineringen for at forhindre en regulær mangelsituation. Sundhedspersonalet gør en kæmpeindsats, også med vaccination, men de skal jo have tilstrækkeligt med vaccine.

 

Længere tid mellem vaccinerne

Egentlig var det planen, at danskerne skulle stikkes med coronavaccinen fra især Pfizer/BioNtech ad to omgange. Med tre ugers mellemrum.

 

Men nu begynder flere eksperter og myndighedspersoner at kredse om, at man måske må nøjes med ét stik – og så regne med, at det vil være nok. På den måde vil man klare sig med mindre vaccine.

 

Frem for alt diskuterer man den mulighed at gøre som Storbritannien: Her har man valgt at holde 12 uger mellem de to stik i stedet for tre uger. Så rækker vaccinen længere.

 

Men blandt fagfolk er der usikkerhed om, hvor effektivt det vil være at nøjes med en enkelt vaccination i første omgang og så vente i for eksempel 12 uger med det næste stik.

 

Det kan muligvis fungere, men det er en nødløsning. Der var jo trods alt en grund til, at den faglige ekspertise i første omgang lagde op til to stik med tre ugers mellemrum.

 

Smitteopsporing

I eksperternes kommentarer sporer man en betydelig usikkerhed omkring, hvordan kampen mod den nye virusvariant skal føres.

 

Udover vaccinen peger flere eksperter på forstærket smitteopsporing. Man skal styrke indsatsen for at finde frem til de personer, som den smittede har været i nær kontakt med. Sådan at man kan bryde smittekæderne.

 

Det kan Den Korte Avis nikke genkendende til. Hele vejen igennem pandemien har vi henvist til de vigtige positive erfaringer, som især en række asiatiske lande har haft med intensiv smitteopsporing.

 

Hvis ikke der satses meget stærkere på smitteopsporingen, vil alt for meget stå og falde med, at vaccinen kommer i rette tid, i de rette mængder og til de rette personer.

 

Og så er vi tilbage ved problemet med, at man nu vil skære ned på vaccineringen. Sådan at der går 12 uger mellem det første og det andet stik i stedet for tre uger. Eller måske sådan, at man kun får ét stik.

 

Hvordan er vi havnet her?

Mange vil nok undre sig over, at vi er havnet i den situation.

 

Da vaccinen blev annonceret, fik vi det indtryk, at EU sørgede for rigeligt med vaccine – fremskaffelsen af vaccinen er nemlig et fælles EU-anliggende.

 

Hvordan kan det så gå til, at de danske sundhedsmyndigheder nu taler om, at man kunne strække vaccinen noget mere ved at lade 12 uger gå mellem de to vaccinationer – eller måske ligefrem nøjes med ét stik?

 

Det spørgsmål rejser sig ikke bare i Danmark. Det rejser sig også i andre EU-lande.  Hvad er der sket?

 

Økonomiske og politiske interesser

Problemet er kort fortalt, at EU ganske vist har bestilt masser af vaccine fra en række producenter. Men kun nogle af disse producenter er i stand til at levere her og nu.

 

Pfizer/BioNtech er leveringsdygtige, og de har endda tilbudt at levere større mængder til EU-landene. Men i EU har man ikke kunnet enes om at satse det hele på de producenter, der faktisk er klar til at levere – udover Pfizer/Biontech drejer det sig især om Moderna.

 

Denne uenighed drejer sig ikke om sundhed og vaccinebehov. Den drejer sig om økonomiske og politiske interesser.

 

Noget tyder på, at ikke mindst Frankrig har kørt hårdt på med sine nationale interesser – som Frankrig ofte gør. Disse interesser knytter sig til koncernen Sanofi.

 

Der er bare det ved det, at Sanofi ikke har været leveringsdygtig i tilstrækkelig mængder vacciner af den fornødne kvalitet og på det rette tidspunkt.

 

Derfor havde det været naturligt, at EU satsede på større leverancer fra Pfizer/BioNtech. Denne koncern har da også tilbudt at levere mere. Men det har man tilsyneladende ikke kunnet enes om.

 

Fransk modstand

Der er uklarhed om, hvad der er foregået i kulissen. Men skal man tro det tyske ugemagasin Der Spiegel, har Frankrig bremset for, at EU satsede mere helhjertet på Pfizer/BioNtech og den anden producent, der står klar med et brugbart produkt – nemlig Moderna.

 

Samtidig har Storbritannien satset på den britisk-svenske koncern Astra/Zeneca. Men heller ikke denne koncern står parat med leverancer i det omfang og med den garanterede kvalitet, som Danmark og de andre EU-lande har brug for.

 

Den tyske sundhedsminister Jens Spahn har kæmpet for at få flere leverancer fra Pfizer/Biontech. Men ifølge Der Spiegel er det strandet på fransk modstand.

 

Myndighederne er gået meget stille med dørene med disse problemer. Det gælder også de danske myndigheder. Det er der to grunde til:

 

For det første vil man undgå uro i befolkningerne over forsyningsproblemerne. For det andet er dette et prestigeprojekt for EU, og her vil det selvfølgelig ikke tage sig så godt ud, hvis indbyrdes kævl i EU skader sagen.

 

Men det gavner bestemt heller ikke, at danskerne og andre får at vide, at der nu skal skæres ned på vaccinationerne, uden at der kommer en ordentlig forklaring.

 

Regeringen må melde klart ud

Principielt er det en indlysende god idé, at EU-landene udnytter deres fælles styrke til at skaffe sig den fornødne vaccine til holdbare priser. Men den er gal, når der går politiske særinteresser og manøvrer i det.

 

Det er en nødløsning at nøjes med ét stik til hver dansker, eller at forlænge perioden mellem de to stik. Måske går det an, men det er jo ikke tilfældigt, at man i første omgang gik efter to stik.

 

Den danske regering bør melde klart ud:

 

Kunne vi få de fornødne mængder af vaccine ved, at Pfizer/Biontech og/eller Moderna påtog sig de ekstra leverancer? Således at planen om en vaccinering i to omgange med den fornødne kvalitet kunne gennemføres.

 

Eller er budskabet til danskerne, at de må leve med en beskåret vaccineindsats?Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account