Danmark: Saturday, January 23, 2021
© 2021 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 42
(3 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Den Korte Avis | Coronatruslen udvikler sig til et meget faretruende niveau – regeringen har forholdt sig alt for passivt, mens problemerne tårnede sig op


Truslen fra corona vokser dramatisk. Det var slemt før – men det er langt værre nu. Regeringen har forholdt sig alt for passivt til denne udvikling.

 

Det får nu stadig alvorligere konsekvenser med de nye udgaver af coronavirus, som har deres udspring i henholdsvis Storbritannien og Sydafrika. Disse udgaver er meget smitsomme og udgør derfor en stor fare for det danske samfund.

 

Regering og myndigheder må træde meget mere i karakter

Danmark har længe klaret sig forholdsvis godt med at holde smitten nede. Det skyldes i høj grad et vellykket samspil mellem beslutningstagere og befolkning.

 

Danskerne har vist stor ansvarlighed. De har i høj grad taget advarslerne og formaningerne fra myndighederne til sig og omsat dem i den daglige tilværelse: holde afstand, begrænse de sociale kontakter, vaske hænder.

 

Det har haft stor positiv betydning for at begrænse smitten. Men disse ændringer i den enkeltes daglige adfærd er ikke nok. Specielt ikke nu, hvor de nye (muterede) varianter af virus rammer os.

 

Vi ved, at den engelske variant er meget smitsom. Vi kan frygte, at også den sydafrikanske variant kan ende med at sende masser af smitte gennem vores land.

 

De regler, som vi har lært at overholde i det daglige, gælder i høj grad også i forhold til disse nye udgaver af corona, som er på vej ind i det danske samfund. Men der skal mere til.

 

Meget afhænger af, om beslutningstagerne vokser med opgaven. Det vil sige regeringen og de ansvarlige myndigheder. Der er brug for, at de træder meget mere i karakter og fører en væsentlig mere aktiv kamp mod virus.

 

Det er ikke nok at opfordre befolkningen til at vise ansvarsfølelse og klappe ad den, når den gør det i det daglige.

 

Selv den mest fornuftige og ansvarlige befolkning som den danske kan ikke alene klare den enorme udfordring gennem at ændre på sin daglige adfærd – selv om det er en afgørende del af indsatsen.

 

Vi har med rette talt meget om, hvad befolkningen kan gøre. Men nu må vi også tale mere om, hvordan politikere og myndigheder skal lede det danske samfund i denne faretruende situation.

 

For dårlige til at lære af andre lande

Politikere og myndigheder har indtil videre gjort en række rigtige ting. Men der er også alvorlige mangler. Og de skal rettes op nu – som i NU. Vi har brug for en markant omstilling af det danske samfund og dets politiske og samfundsmæssige vaner. Og denne omstilling kræver meget stærkere ledelse.

 

I nogle lande har man gennemført en indsats mod coronasmitte, som har været ret effektiv. Men danske myndigheder og politikere har været alt for dårlige (uvillige) til at lære af disse erfaringer.

 

En række asiatiske lande viste tidligt i corona-epidemien store resultater med meget omfattende testning og smitteopsporing. Når folk var konstateret smittede, undersøgte man nøje, hvem de havde været i kontakt med.

 

Mens dette allerede kørte på høje omdrejninger i lande som Sydkorea og Taiwan, fik danskerne stadig bare den besked fra Sundhedsstyrelsen, at hvis de følte sig sløje, skulle de holde sig hjemme og eventuelt henvende sig til deres læge.

 

For slap dansk reaktion

Den Korte Avis skrev tidligt om de asiatiske landes succes med smitteopsporingen. Men Danmark har vedvarende haltet langt bagefter.

 

Vi har også skrevet om de konsekvente indgreb i blandt andet New Zealand, hvor der er skrap kontrol med indrejse, og hvor tilrejsende udefra med det samme bliver sat i karantæne og bliver testet. Også det har været en succes.

 

Nu kommer der en kraftig opfordring til at følge de samme spor fra den danske forsker Astrid Iversen, som er professor på det ansete Oxford Universitet.

 

Hun taler om ”test og karantæne af indrejsende til landet” og om ”øget fokus på smitteopsporing” (Berlingske). Hun understreger, at det nu er særligt presserende på grund af den meget smitsomme engelske variant.

 

Professor i immunologi, Rune Hartmann, er enig. Der skal være en langt stærke testkapacitet ved grænsen.

 

“Enten skal man lukke grænserne helt, eller også skal vi simpelthen blive bedre til at teste ved grænserne”, siger han til Berligske.

 

Hvorfor har Danmark ikke for længst fået styr på disse ting? Hvorfor har man ikke lært mere af de udenlandske erfaringer? I Norge vanker der bøder, hvis folk bryder deres karantæne. I Danmark kan vi læse om typer, der ustraffet driver gæk med myndighederne og overtræder alle karantæneregler. Det er tilfældet på et hotel på den københavnske Vestegn, som Den korte Avis skrev om.

 

Send Sofie Carsten Nielsen og Pernille Skipper til Vestegnen

Den slaphed, som desværre præger dele af de danske myndigheders indsats, er særlig alvorlig i forhold til de indvandrermiljøer, hvor smitteproblemerne er langt alvorligere end blandt danskerne. Frem for alt Københavns Vestegn.

 

Man kunne måske sende de politikere, der har været meget ivrige for at øge den ikke-vestlige indvandring ud på Vestegnen og tale dunder til synderne … Sofie Carsten Nielsen og Pernille Skipper for eksempel. Men når der skal tages ansvar, hører man ikke noget fra dem.

 

Der gik politik i vaccinen

Vi har også oplevet svigt fra de ansvarlige danske politikere og myndigheder, når det gælder fremskaffelse af vaccine.

 

Der har været alvorlige problemer med vaccineleverancerne i EU.

 

På nuværende tidspunkt kunne der have været mere vaccine til rådighed, hvis EU konsekvent havde gået efter at købe vaccinen dér, hvor den hurtigst kunne fremskaffes (selvfølgelig forudsat, at kvaliteten var i orden).

 

Men EU-Kommissionen satte sig på processen, og så gik der politik i den. Man gav efter for politisk pres fra især det store medlemsland Frankrig.

 

Konsekvensen var, at EU bestilte en stor del af sin vaccine hos producenter, som ikke var klar til at levere – eksempelvis franske Sanofi.

 

Man kunne have bestilt en større mængde vaccine fra Pfizer/BioNTech, som var klar, og som nu har leveret vaccine til Danmark. Men det gjorde man ikke. Og det betyder, at der er opstået en mangel på vaccine, som ikke behøvede at være der.

 

Desorienteret direktør på pressemødet

Direktøren for Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz, blev spurgt til denne problemstilling. Men han var tilsyneladende desorienteret. I hvert fald begyndte han at tale om noget helt andet, nemlig proceduren for godkendelse af de forskellige vacciner.

 

Men nu står vi så med en mindre mængde vaccine, end vi kunne have haft, hvis det ikke havde været for EU-Kommissionens og et par store landes politiske studehandler.

 

Det har blandt andet ført til, at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har kastet sig ud i overvejelser om, at man kunne lade der gå længere tid mellem det første og det andet stik med vaccinen – for ikke at få en akut mangelsituation. Men det projekt ser ikke ud til at få ben at gå på.

 

Den er helt gal

Så nu står vi i en klemme, som ikke måtte opstå:

 

Vi har mindre vaccine, end vi burde have. Vi har nye coronavarianter, som buldrer derudaf. Vores grænser er hullede som en si i forhold til folk, der er smittet med disse varianter. Og vi kæmper stadig med at få smitteopsporingen til at fungere effektivt.

 

Danskerne gør en imponerende indsats for at holde smitten under kontrol. Politikerne og myndighederne er fulde af anerkendelse for denne indsats – og det er jo fint.

 

Men beslutningstagerne burde gøre væsentligt mere, end de gør.

 

Den er helt gal.Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account