Debat: Elnettet skal opgraderes til fremtidens energiforsyning

Debat: Elnettet skal opgraderes til fremtidens energiforsyning


Debat: Det er naturligt, at vi skal udnytte solen, vinden og vandet som energikilde. De vil forhåbentlig forblive vedvarende. Men de er jo ikke stabile energikilder. Solen skinner ikke 24 timer i døgnet, vinden blæser ikke altid, og det regner heldigvis ikke hele tiden. Kulkraftværker og gamle atomkraftværker er ved at blive udfaset, og det er måske berettiget.

Nu vil man udfylde manglen på energi fra de ”såkaldte” vedvarende energikilder med naturgas fra ikke særlig venligtsindede leverandører. Det er da ikke særlig betryggende. Når man søger på internettet, kan man i Europa finde en del lande, der planlægger at bygge nye kernekraftværker. De har erkendt, at man ikke udelukkende kan basere sig på sol, vind og vand. Det bør vi også i Danmark indse.

Hele vores hverdag er opbygget på en sikker og stabil elforsyning. Der vil blive brug for mere el i fremtiden. Biler skal køre på el, og opvarmning af boliger skal ske via el. Hele vores produktion er baseret på er sikker elforsyning.

Især de store stigninger på naturgas til bolig-opvarmning slår bunden ud af en i forvejen anstrengt økonomi.

Fra debatindlægget

Jeg har forståelse for at personer, der ”kun” har en teoretisk eller akademisk indgangsvinkel til, hvad der sker i samfundet, ikke kan sætte sig ind i, hvad der sker, når en produktionsmaskine, der er i gang med at fremstille et produkt, pludselig mister strømmen. Det kan tage timer at genstarte, og det, man er i gang med at fremstille, kan måtte kasseres – og de værktøjer, der har været i indgreb, kan være ødelagte. Det er ikke blot en sort computerskærm, der formentlig har batteribackup, som skal genstartes.

Hele distributionsnettet skal opgraderes. Allerede nu er der problemer. Det oplevede man i Fredericia juleaften, da 335 adresser stod uden strøm. Årsagen var, at elnettet blev overbelastet af de mange varmepumper, der i årets løb var blevet tilsluttet, samt større forbrug i forbindelse med, at julemenuen skulle tilberedes. Det må bare ikke ske.

Hvis man virkelig mener, at fremtidens energiforsyning skal ske over elnettet, bør man først og fremmest få udrullet et ekstra ledningsnet for at sikre, at der ikke sker overbelastning.

De nuværende høje energipriser går ud over de svageste i samfundet. Især de store stigninger på naturgas til boligopvarmning slår bunden ud af en i forvejen anstrengt økonomi hos de familier, der bor i den ældre del af boligmassen.

Staten tjener en god slat penge på indtægter fra moms på prisstigningen. Især hos dem, der ikke kan trække momsen fra, og det er de private boligejere, det går ud over. Staten kunne jo for eksempel undlade at opkræve moms på prisstigningen. Det ville reducere prisstigningen for dem, der ikke kan fratrække momsen.Source link

KNOWLEDGE is POWER / REAL NEWS is KEY

Herunder 2 videoer som du med garanti ikke kommer til at se i de Danske medie-støttede løgne-medier!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcnVtYmxlLmNvbS9lbWJlZC92cGVmZ24vP3B1Yj00Ij48L2lmcmFtZT4=
Se denne Video!

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6IG5vbmU7IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmJpdGNodXRlLmNvbS9lbWJlZC9KcWlBWFdWUEFLcGYvIj48L2lmcmFtZT4=
Vigtig Video!