Danmark: Saturday, January 09, 2021
© 2021 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 46
(4 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
På billedet ses de manipulerede dele i lastbilen: Takografen bagerst, den installerede afbryder længst til venstre, den ombyggede bilnøgle forrest og impulsgiver til gearkassen i højre side


På billedet ses de manipulerede dele fra lastbilen: Takografen bagerst, den installerede afbryder længst til venstre, den ombyggede bilnøgle forrest og impulsgiver til gearkassen i højre side. Foto: Tungvognscenter Øst, Midt- og Vestsjællands Politi.

Der skulle ikke gå mange dage af 2021, før betjente fra Tungvognscenter Øst opdagede et forsøg på at snyde med køre-hviletiderne.

Natten til den 7. januar standsede betjentene nemlig en rumænsk indregistreret lastbil med en 49-årig rumænsk fører, og her fandt politiet en takograf, der ikke virkede helt efter hensigten, fortæller politikommissær Henrik Fobian, der er leder af Tungvognscenteret i Midt- og Vestsjællands Politi.

”Ved kontrollen kunne betjenten konstatere, at der var foretaget indgreb på takografen, og at den kunne sættes ud af drift med en ombygget bilnøgle, der fungerede som fjernbetjening,” forklarer Henrik Fobian.

Snedigt forsøg

Betjenten spottede lastbilen på motorvejen om natten, og herefter fulgte han efter den i nogen tid frem til Cementvej i Solrød, hvor den blev bragt til standsning for en rutinemæssig kontrol. Ved kontrollen af takografen bemærkede betjenten, at data og chaufførens førerkort havde uregelmæssigheder.

”Idet betjenten havde fulgt efter lastbilen i nogen tid, passede de optegnede data ikke med køretiden. Chaufføren havde altså manipuleret med takografen under den køretur, hvor betjenten fulgte efter, og derfor blev betjenten opmærksom på manipulationen. Chaufføren kunne sætte takografen ud af drift med fjernbetjeningen, hver gang han var ved at løbe tør for køretid,” siger politikommissær Henrik Fobian.

Manipulationen skulle medvirke til, at chaufføren kunne køre med kortere hvil eller i længere sammenhængende stræk, end loven tilskriver. Det er særdeles farligt, siger lederen af Tungvognscenter Øst.

”Vi ser med jævne mellemrum forskellige forsøg på at snyde med køre-hviletiden. Det er bare utrolig farligt at have chauffører bag rattet i tunge køretøjer, som ikke har fået hvil og pauser, og som derfor kan være uopmærksomme under kørslen eller måske ligefrem kan falde i søvn bag rattet,” siger Henrik Fobian.

Bøde og lovliggørelse af udstyr

Chaufføren og virksomheden blev således præsenteret for en bøde på 72.000 kr., hvoraf chaufføren skulle betale en tredjedel af beløbet.

Bøden blev betalt, men lastbilens udstyr afventer stadig lovliggørelse, hvilket formentlig vil løbe op i yderligere 15.000-20.000 kr., før lastbilen får lov at fortsætte.

Instrumentbrættet viser, når afbryderen har slukket for signalet til takografen

Afbryderen slukker for signalet til takografen, hvilket lastbilens instrumentbræt indikerer. Foto: Tungvognscenter Øst, Midt- og Vestsjællands Politi

FAKTA:

Det tekniske

  • Lastbilens takograf var påsat en afbryder, som modtog signal fra en ombygget bilnøgle, der fungerede som fjernbetjening.
  • Fjernbetjeningen og afbryderen fungerede således, at hastighedssignalet fra gearkassen og det sekundære hastighedssignal fra motorstyringen blev afbrudt.
  • I instrumentbrættet kunne betjentene se en fejlmelding om defekt takograf, når der blev trykket på fjernbetjeningen.
  • De manipulerede dele blev fjernet, og en lovliggørelse af lastbilen vil løbe op i 15.000-20.000 kroner.

Regler for køre- og hviletider kan ses på Færdselsstyrelsens hjemmeside

Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account