Danmark: Saturday, December 14, 2019
© 2019 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 41
(3 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Magistrenes A-kasse har spurgt ledige: Søger også ufaglært | BT Politik

B.T. | Magistrenes A-kasse har spurgt ledige: Søger også ufaglært | BT Politik

Ifølge Per Clausen, formand for Magistrenes A-kasse, kræver a-kasserne, at medlemmerne søger bredt.

Den seneste tid har ledige akademikeres lyst til at søge ikkeakademiske job været til debat.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har sagt til Berlingske, at ledige akademikere ikke skal føle sig for fine til at sidde i kassen i Netto. Og i København mener beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), at kommunens a-kasser er for bløde ved nyuddannede akademikere.

Som følge af debatten har Magistrenes A-kasse spurgt sine 5280 ledige medlemmer, hvilke job de har søgt, mens de har været ledige. Knap en tredjedel har svaret på undersøgelsen, der er foretaget 11. og 12. november.

32 procent svarer, at de også har søgt et job som ufaglært, 63 procent svarer, at de har søgt et job på mellemniveau, mens 84 procent svarer, at de også har søgt job, der er en blanding af akademisk- og ikkeakademisk.

7 procent svarer, at de kun har søgt akademiske job i deres ledighedsperiode.

Per Clausen, der er formand for Magistrenes A-kasse mener, at det er en myte, at de som a-kasse opfordrer dem til ikke at søge uden for deres fag.

Han fortæller, at a-kassen kræver, at medlemmerne søger bredt.

– Det fremgår meget tydeligt, at vores medlemmer søger mange andre stillinger end de akademiske stillinger.

– De søger ufaglærte stillinger. De søger en lang række andre stillinger både som salgsassistenter og vikarer i folkeskolen. Det vil sige, at postulaterne om, at de ikke skulle søge bredt og kun søge akademiske stillinger, det passer bare ikke, siger formanden.

Af de ledige, der har søgt ufaglærte job, har cirka fire ud af ti søgt som butiksansat og cirka samme antal som pædagogmedhjælpere. Jobbene på mellemniveau dækker over blandt andet administrativt arbejde eller lærerjob.

Per Clausen har svært ved at forstå kritikken fra beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, som kommer som en overraskelse for ham.

– Jeg synes jo, at det ville være rart, hvis borgmesteren i København tog en snak med os.

– For vi har faktisk et samarbejde med Københavns Kommune om, hvordan vi administrer de her ting. Og det har ikke været vores indtryk indtil nu, at vi havde nogen problemer i det samarbejde, siger Per Clausen.

/ritzau/

Læs Original – Klik Her

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...

©2019 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account