Danmark: Tuesday, May 11, 2021
© 2021 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 48
(4 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Ældre Sagen: Giv danskerne en konto i Nationalbanken


Det vil især være mange ældre, der bliver ramt af bankernes nye tiltag om negative renter for indestående over 100.000 kr. I stedet for at vise goodwill overfor mange års trofaste bankkunder, pelser bankerne nu pensionisterne.

Det er på høje tid, at problemet med negative renter bliver adresseret. En længere periode med negativ rente på bankindeståender kan få store negative konsekvenser for opsparingen.

Det er især mange ældre, der foretrækker at spare op i banken. De ønsker ikke at løbe nogen risiko med deres opsparing.

Derfor har de brug for et sikkert sted til deres penge, der skal bruges til at sikre  levestandarden i de kommende år. De har ikke sparet op for at opnå et høje afkast, men for at have økonomisk sikkerhed i alderdommen.

Psykologisk er negativ rente er også et meget dårligt signal, selvom om realrenten ikke nødvendigvis er lavere nu, end den har været tidligere, mener Ældre Sagens adm. direktør, Bjarne Hastrup.

– Jeg frygter, at nogle mennesker bliver fristet/lokket til at vælge mere risikofyldte investeringer for at undgå den negative rente. Men det kan være svært at overskue konsekvenserne af en kraftig rentestigning eller et fald i aktiekurserne, siger Hastrup.

Han frygter også, at bankerne ikke kun sælger investeringsbeviser ol. for at hjælpe kunderne, men også for at tjene penge på gebyrer på formueforvaltningen. Og sidstnævnte vil mere være til fordel for aktionærerne end for kunderne.

– I gamle økonomibøger står der, at renten aldrig kan blive under o, for så hæver kunderne blot deres penge. Det kan også ske i den nuværende situation. Problemet er bare, at der er risiko for at pengene går til i tyveri, brand ol, siger han.

Et andet problem er, at staten i høj grad har gjort det vanskeligt at bruge kontanter, fx for at forhindre hvidvask. Men det offentlige sparer også mange penge på at borgerne kun kan modtage betalinger fra det offentlige og betale fx restskat via en bankkonto.

Derfor mener Ældre Sagen, at staten skal overveje at tilbyde sig som en del af løsningen og give alle danskere med en NemKonto adgang til at indsætte 500.000 kr. på en konto i Nationalbanken til en rente på 0%.

– Hvis danskernes opsparing virkelig er så stor en byrde for bankerne, som Finans Danmark giver udtryk for, vil det både være til gavn for både borgerne og bankerne i stedet at få en konto i Nationalbanken.

– Og ellers er der måske behov for lidt mere konkurrence om vores opsparing, end der pt. synes at være i banksektoren, hvor alle banker tilsyneladende stræber mod laveste fællesnævner, siger Bjarne Hastrup.

Source link

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account