Danmark: Monday, August 03, 2020
© 2020 HAStoSEE.COM
Gratis - Del Gerne
Gratis - Del Gerne
Online Læsere: 42
(3 kikker bare på de flotte billeder)
Danmark og hele den vestlige verden er ved at gå til grunde, godt hjulpet af den politisk korrekte venstreorienterede fakenews bølge der hersker i både politik og medier. Vi har samlet artikler fra Websites som kæmper mod denne udvikling.
Sommerhusferie hitter i Danmark: Sådan passer du sommerhushaven

24Nyt | Sommerhusferie hitter i Danmark: Sådan passer du sommerhushaven

– Mange glemmer at tænke over den pleje, som planterne har brug for, når de vælger planter til sommerhuset, og ender derfor med visne blomster og en tilgroet have, næste gang man besøger sommerhuset. Men der er masser af planter, der ikke kræver så meget pleje og derfor sikrer, at haven ser nydelig ud, hver gang man kommer tilbage, fortæller Kamilla Høy, der er planteekspert hos Plantorama, og understreger:

– Sommerhushaven skal være let at have med at gøre, og så skal den kunne tåle at blive hevet i af skiftende vejrforhold, så man ikke behøver at frygte, hvad der sker, særligt når man ikke lige er i nærheden.

Plantoramas haveekspert giver her sine råd til de rigtige planter til sommerhushaven.

Tænk over geografien

Når man vælger planter til sit sommerhus, bør man være opmærksom på lokationen. Ved Vesterhavet, skal planterne kunne tåle en masse vind, og de skal kunne gro i næringsfattig jord, mens mere almindelige haveplanter kan klare sig bedre inde i landet, eller ved østkysten. Planter til Vesterhavet kan være fyr, marehalm eller lyng.

Vælg de rigtige blomster til krukkerne

En nem måde at skabe stemning i sommerhuset er ved at plante sommerblomster i sine krukker. Her skal man dog huske, at blomster i krukker som udgangspunkt skal vandes hyppigere, da de ikke selv kan søge vand med rødderne. Der er dog mere hårdføre planter som lavendel, petunia, bakkenellike, pelargonie eller flittiglise, som godt kan klare perioder med tørke, og derfor egner sig godt til sommerhusets krukker.

Frugter til sommerhuset

Frugtbuske og -træer kan være en dejlig ting at have i haven. De kræver dog lidt ekstra pleje det første års tid efter de er plantet, så de får etableret sig godt, men herefter kræver de stort set ingen pasning. Æble- og kirsebærtræer er klassikere, men bærbuske som hindbær, solbær, brombær eller ribs passer også glimrende i sommerhuset.

Hårdføre krydderurter til maden

Krydderurter er også en god ting at have i sommerhuset. Man skal huske at vælge de mere hårdføre varianter, som trives med masser af sol og kan klare udtørring. Vælg for eksempel oregano, rosmarin, persille, purløg eller mynte, der kan bruges gennem hele sommeren – både når grillen skal frem, og når der skal laves kolde sommerdrinks.

Læs Original – Klik Her

Du kan herunder "Like" og/eller dele denne artikel på:
Facebook - Twitter - Pinterest eller Email

Hvad er din mening?
Du kan kommenterer på denne artikel, nederst på denne side...
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2020 HAStoSEE.COM - Rigtige Nyheder

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account